Blogunuzda Dikkat Etmeniz Gereken 3 Madde
Blogumuza gözümüz gibi bakıyor muyuz? Onca emek ve zaman harcadıktan sonar oluşturduğumuz blogumuzun öncelikle bizim içimize sinmesi lazım ki ziyaretçilerimiz de memnun kalsın. Ancak ne yaparsak yapalım hepimiz insanız ve hatalarımız oluyor. Önemli olan hataları tekrar etmemek. Hepimiz yazdığımız yazıları başta kendi çevremize yayıyoruz. Yazılarımızı arkadaşlarımızda okuyor tanımadığımız okuyucularda. Ama biz olabildiğinde çok okuyucuya ulaşmak isteriz. Sadece yazdığımız yazılara dikkat ederek değil blogumuzun dizaynı, hızı, kullandığımız görseller gibi pek çok etken bize ziyaretçi kazandırır veya kaybettirir.
En fazla yapılan hatalardan biri yazdığımız konu ile blogumuzun konusunun uyuşmaması.
İçerik ve Blog Uyuşmazlığı
Bloglar belli konular üzerine kurulur. Yazacak çok şeyiniz varsa blog oluşturursunuz. Bildiklerinizi paylaşırsınız. En iyi bildiğiniz konu ne ise o konu hakkında yazarsınız. Sitenizi ziyaret edenler spesifik bir konuda bilgi edinmek için sitenize gelirler. Karikatür siteniz varsa dram kompozisyonlu resim yayınlamazsınız değil mi? İşte bu örnekte olduğu gibi yazdığınız konuların sitenzin ana konusuyla ilgili olması gerekir. Sadece hit almak için popüler kelimelerin ve konuların geçtiği yazılar yazılmamalı. Bu şekilde yaptığınızda trafik alırsınız ama sitenize uzun vadede düzenli trafik alamazsınız, takipçi sayınız azalır. Yazılarını oluştururken blog açma sebebiniz olan konuyla ilgili olmasına özen gösterin.
Düzenli Trafik
Blogunuza doğru, güzel, sitenizle alakalı yazılar yazıyorsunuz. Bu yazılar arttıkça sitenizi ziyaret edenlerin sayısı da artıyor mu? Yazı sayısı arttıkça ziyaretçi sayısının da artması lazım. Çünkü belli bir kitleye hitap ediyorsunuz. Hitabettiğiniz kitle size okuyor mu ve takip ediyor mu? Sadece ben yapayım olsun diye düşünmek yanlış. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Trafik içinde çaba sarfetmeniz gerekiyor. Trafiği etkileyen en önemli sebep güncel yazılarınız olmaması ve yazılarınızın tanıtımlarını yapmamanızdır. Blogunuza ziyaretçi akışı olmasını istiyorsanız sizde başka blogları ziyaret edip, yorum yapmalısınız. Forumlarda kendi sitenizi tanıtım çevre edinmelisiniz. Başlangıç olarak bunlar yeterli olacaktır.
Okuyucu İle Etileşim Kuramamak
Yazılarınız ansiklopedi gibi sadece açıklayıcı ve öğretici mi, yoksa sadece haber veren yazılar mı yazıyorsunuz? Yazılarınızda akıcı bir dilin dışında okuyucuya da soruar yönelmelisiniz ki cevap alabilesiniz. Konularınızda tartışmaya olanak veren sorular olmalıdır. Okuyucu itiraz edip kendi doğrusunu yazmalı veya size tamamen katıldığına dair cevap yazmalı. Zaten bu tarz blog yorumları okuyucular arasında ayrı tartışmaları da beraberinde getirir. Okuyucuların doğru bilginin peşinde olmaları her zaman iyidir. Okuyanda yazanda bir şeyler öğrenir. Etkileşim ile birlikte amaçladığınız trafii de elde edersiniz arama motorlarının gözünde de değeriniz artar. Okuyucu ile iletişim ve etkileşim blogunuzu saygın bir yere getirir.
Bu üç maddeye dikkat edilirse pek çok hatanın da önüne geçilmiş olur. Her zaman hata yapabiliriz yeter ki tekrarlamayalım ve dersler çıkaralım. Düzeltilemeyecek hata yoktur.