Link İnşaası
Başka sitelerde bulunan linklerimiz ile internet sitemize ziyaretçi sağlayabiliriz. Bu tanıtıma link inşaası da denir. İnternette link building denilen bu backlink ve ziyaretçi çekme çalışmaları arama motoru optimize işleri için adeta bir gereklilik haline gelmiştir ve en önemli çalışmaların başında gelir. Link alışverişi veya başka sitelere link vermemiz arama motorlarında blogumuzun değerini arttırır. Küçük işletmelerden büyük holdinglere kadar her web sitesi sahibi bu metotları uygular.
Arama motorları için optimizasyon yapmak her geçen gün zorlaşmaktadır. Çeşitli alogaritmalar ile kaliteli sitelerin ön plana çıkması için çalışmaktadırlar. Örneğin son yıllarda responsive denilen internet sitelerinin mobil cihazlara uygun olması artık bir standart haline gelmiştir. Mobil uygulama geliştiricileri ekmek kapısı olan web sitesi uygulama çalışmaları tamamen mobil kullanıcılara hitap etmektedir ve arama motoru optimizasyonları için gerekli hale gelmiştir. Çalışma yapmadan arama motorları için değerli hale gelemeyiz. Ziyaretçi çekimi ve popülerite için web sitenizin tanıtımını yapmaya her webmaster için şarttır.
Blogunuzun tanıtımını nasıl yaparsınız?
Sitenizin tanıtımını yapmak için bazı konulara dikkat etmeniz gereklidir. Başarılı bir arama motoru optimizasyonu yapmak için bazı metodlar vardır :
Yazılarınızın Tanıtımlarını Yapın
Yazılarınızı başka bloglarda yayınlamanız arama motoru optimizayonu çalışmalarında temel teşkil eder. Yazı yazarken mutlaka internet sitenizin konusu ile ilgli olsun. Sıklıkla yeni yazılar yazmalısınız. Yazdığınız yazılar birbirlerine benzememeli, her biri benzersiz olmalı. İnternet sitenizdeki yazıların altında veya üstünde yazar adı mutlaka yazmalı. Yazılarınızı başka sitelerde yayınlaken mutlaka kendinizden de bahsetmeyi unutmayın. Yazılarınız yazyınladığınız yerdeki okuyucular eğer sizin yazınızı ilginç ve faydalı bulmuşlarsa zaten yazıda kaynak belirttiğiniz adrese ziyarette bulunacakladır.
Başka yazılara benzer yazılar yazarsanız dikkat çekemezsiniz. Başarılı yazar olmanın en önemli unsuru benzersiz ve sık sık yazı yazmaktır.
Toplistlere ve Dizinlere Link Gönderimi
Yazdığınız güncel yazılarınızı yüksek talep gören dizin ve toplistlere ekleyiniz. Linkiniz ile beraber web sitenizin konusunu anlatan tek bir cümle yazmanız yeterli olacaktır. Toplist ve dizinler kullanıcılar tarafından belli bir konudaki internet sitelerini ve blogları bulmak için arama motoru görevi yapmaktadırlar. İnternet sitenizin konusunu yazarken dkkatli yazın. Toplistler ve dizinler arama motorları gözünde çok değerlidirler. Eğer sizinde blog adresinizin linki dizin ve toplistlerde olursa sizinde blogunuz arama motorları gözünde değerli olacaktır.
Link Değişimi
Sizinle benzer konuya sahip bloglar ile iletişim kurun ve karşılıklı olarak link değişimi yapın. Linkinizi ekleyeceğiniz siteninin kaliteli olmasına ve arama motorları gözünde değerli olduğundan emin olun. Ziyaretçi sayısı fazla olsun. Sitenizle alakasız bloglara linkinizi koymayın.
Sosyal Medya
Blog popüleritesini arttırmak için en etkili yöntemlerden biri de linklerinizi sosyal medyada paylaşmanızdır. Blogunuzun linklerini paylaşmaya Google+, Facebook, Twitter, Pinterest gibi dev sitelerden başlayabilirsiniz. Zamanla yapacağınız araştırmalar ile daha pek çok sosyal medya sitesi göreceksiniz. Kullanabildiğiniz kadar kullanın. Ne kadar aktif paylaşım yaparsanız popüleriteniz de o ölçüde artacaktır. Kendi duvarınıza, tartışmalara, gruplara linklerinizi gönderebilirsiniz. Yaptığınız paylaşımlarda resim dahi kullanabilirsiniz, daha etkili olur. Yapacağınız link paylaşımları sitenizle ilgili konularda olsun.
Forumlarda Aktif Olun
Tartışma forumlarında her zaman aktif olun. Bilgi verme amacıyla kendi blogunuzu kaynak gösterirseniz arama motorlarının dikkatini olumlu yönde çekersiniz. İmza bölümüne internet sitenizi adresini yazarsanız yapacağınız tüm paylaşımlarda görünecektir.
Gerçekten çok asit olan bu yöntemlerle sitenizin popüleritesini arttırıp ama motorları gözünde daha değerli hale getirebilirsiniz. Bazıları bu işleri ücretli yapıyor ama bu iş içi ücret vermeye ben gerek görmüyorum. Zaten hobi olarak yapılan yazarlık yanında başka insanlarla da iletişime geçip çevre edinebilirsiniz.